beats by dre cheap

Ljubav je...

... kad se neko voli :D

O da, jeste. A koliko me voli počela sam shvatati tek nakon što se probudim ujutro a njegova ruka ispod moje glave, sva utrnula ali se ne pomiče sve dok se ja sama ne pomjerim. Gledam ga tako uspavanog, viri ko zec jer mu je mrsko ustati. Pa kad bu tiho šapnem: "Budi moj imam i ovoga jutra.", onda kao nećka se, a sve zato da bih ga još par puta zovnula. Kada zajedno klanjamo sabah, pa popijemo jutarnju kaficu i ja mu spremim užinu za posao. Gledam ga dok se sprema na posao i svako jutro pomislim kako sam ja najsretnija žena na svijetu. Imam svog hairliju kojeg svako sabahsko jutro ispraćam i nestrpljivo čekam da se vrati kući, kako bi mi opet rekao da bi u ručku moglo biti i malo mesa, jer on ne planira postati vegetarijanac.

A koliko me tek voli kada ugleda da mu je njegova omiljena bijela košulja odjednom dobila neke nove nijanse. Kao na primjer veeeliku rozu fleku i roze rukave. Opet poslije toga uđem u našu sobu a na krevetu me čekaju omiljene fitness čokoladice. Volim onaj njegov umiljati govor i tepanje nakon kojeg uslijedi: "Mogao sam ja i jednu masažu dobiti, leđa mi baš nešto ukočena." I ko ga ne bi izmasirao. U tome svemu još fino zaspi, kao mala beba.

Volim kada iznenada kaže idemo vani, a onda uslijedi velika porcija pomfrita, jer zna da mi je pomfrit omiljen ali i da ga ne jedem u zadnje vrijeme. Linija i te stvari. Dobro on mene i trpi, kad samo neću ovo neću ono. Ne prespavane noći jer je mene groznica obuzela, temperatura raste, a on kvasi krpice i reda obloge. Onaj strah u njegovim okicama da mi se nešto ne desi. Pravljenje čaja i traženje tablete koja liječi u roku od odmah.

Meni je ljubav osmijeh, zagrljaj, lijepa rijec, par bombona sakrivenih u dzepu da mi da dok se vozimo autom. Sapat na uho u sitne sate. Pokušaj pravljenja ručka, pa na kraju završimo na mazalicama. Nije romantican, i znam i kad bi mi kupio cvijet ili buket, vjerovatno bi to bilokada bih ga "napomenula". On je vise tip koji ce se sjetiti kupiti mi cokoladu, pizzu, krofne. Kaze "Sto ce ti cvijece Boga ti? Pa bolje da ti kupim nešto za pojesti. Od toga barem imaš koristi."

Meni je ljubav kad provodimo veceri gledajuci novu sezonu nase omiljene serije, ili neki film, pa se skupim kraj njega, i naslonim glavu na njegova prsa i tako zaspem usred filma. Ili kad sanjam nesto ružno, i onda počnem da vrištim ili nekontrolisano da plačem, a on me zgrabi u svoj zagrljaj i tješi dok ponovo ne zaspem.

Meni je ljubav, ruka u ruci, tišina, i pogledi ka nebu dok prepričavamo događaje proteklog dana.
Onaj osjećaj koji ništa ne može kupiti, kad zaspemo i budimo se skupa. Sitnice koje život i ljubav znače.

Ljubav nije kiseli paradajz. Ljubav je sva moguća zimnica. :D

Pero moje duše
http://nijemilako.blogger.ba
16/09/2016 09:03